Strategie

5 juli 2014

Iedere ondernemer heeft een strategie. Bewust of onbewust. Veel ondernemers leven bij de waan van de dag en hebben hun strategie niet direct op hun netvlies staan. Het is heel belangrijk om bewust met strategie om te gaan. De meeste ondernemers realiseren zicht dat. Uit onderzoek blijkt dat meer dan 80% van de ondernemers het belangrijk vind dat hun adviseur (in de meeste gevallen de accountant) actief meedenkt over de strategie van het bedrijf (onderzoek SRA / Universiteit Leiden). Een goede formulering en uitvoering van strategie houdt in dat je met je onderneming (in concurrentie met anderen) goede prestaties kunt halen. Er moeten dat ook gekozen worden wat je niet gaat doen.

Vanuit Van Lienden & Kooistra zijn wij ons dat bewust. We hebben enkele jaren geleden met succes intern een strategietraject ingezet. Sinds enkele maanden ondersteunt Van Lienden & Kooistra ondernemers actief bij het opstellen  van hun strategisch plan.

Situaties die vragen om een duidelijk vastgelegd strategisch plan zijn bijvoorbeeld een toekomstige bedrijfsopvolging, verminderende resultaten, veranderende markten en gewenste groei met de daarbij benodigde financiering.
Door middel van een online oplossing worden onder andere de ambities, missie en visie vastgelegd, analyses uitgevoerd, het onderscheidend vermogen benoemd en strategische acties geformuleerd. Alles kort en bondig. Bedoeld om voor uw hele onderneming helder te formuleren wat de doelstellingen zijn en welke acties er binnen een bepaald tijdsbestek noodzakelijk zijn om in de toekomst de juiste koers te volgen.

Voor meer informatie kunt u  contact opnemen met Peter Kooistra (06-29056869), Willem de Jong (06-20490964) of Jaap van Lienden (06-22462741).

Familiebedrijvigheid is ons DNA

Persoonlijk, gedreven en onderscheidend. Met deze drie kernwaarden staat Van Lienden & Kooistra klaar als adviseur voor uw familiebedrijf. Een familiebedrijf is niet zomaar een bedrijf. Het is méér dan een bedrijf. Wij weten dat maar al te goed.

Alles voor familiebedrijven