Subsidieregeling praktijkleren

10 juni 2015

Op 1 januari 2014 trad de Subsidieregeling praktijkleren in werking. De nieuwe regeling geldt als vervanging voor de Wet vermindering afdracht loonbelasting en premie volksverzekeringen (WVA) voor het onderwijsdeel. 

De subsidie is een tegemoetkoming voor een werkgever in de kosten die hij maakt voor de begeleiding van een leerling, deelnemer of student.  In de praktijk maken vooral werkgevers met een BBL-leerling van de ze subsidieregeling gebruik. In voorkomende gevallen kunnen echter ook werkgevers met een VMBO-leerling van deze subsidieregeling gebruik maken. 

Het leerbedrijf kan in aanmerking komen voor subsidie naar rato van de periode waarin hij begeleiding heeft verzorgd tijdens het studiejaar. Ook als de deelnemer tijdens het schooljaar stopt met de opleiding, krijgt de werkgever naar verhouding een tegemoetkoming in de kosten die hij heeft gemaakt voor de begeleiding. De werkgever hoeft geen volledig studiejaar begeleiding te geven om voor subsidie in aanmerking te komen.

In 2014 hebben wij voor veel cliënten met succes een aanvraag voor de subsidieregeling praktijkleren  ingediend. Heeft u in het schooljaar 2014 / 2015 een BBL-leerling in dienst, dan kunt u gebruik maken van deze subsidieregeling.  Alle niveaus en alle sectoren van de MBO BBL-opleiding komen in aanmerking.  Werkgevers met een leerling die de Beroepsopleidende leerweg (BOL) volgen komen niet in aanmerking voor deze regeling.

Werkgevers met een BBL-leerling in dienst, komen in aanmerking voor een subsidie van maximaal € 2.700 per deelnemer per studiejaar, waarbij de werkgever minimaal 40 weken begeleiding heeft verzorgd. Indien de leerling één dag in de week begeleiding heeft ontvangen, mag deze week al worden meegeteld bij het aantal van 40 weken begeleiding.

In 2015 kan de subsidieaanvraag worden ingediend in de periode 2 juni tot en met uiterlijk 15 september 2015 voor 17.00 uur. Wilt u meer informatie of gebruik maken van deze subsidieregeling, neem dan contact op met onze subsidieadviseur Dave Scheele.

Familiebedrijvigheid is ons DNA

Persoonlijk, gedreven en onderscheidend. Met deze drie kernwaarden staat Van Lienden & Kooistra klaar als adviseur voor uw familiebedrijf. Een familiebedrijf is niet zomaar een bedrijf. Het is méér dan een bedrijf. Wij weten dat maar al te goed.

Alles voor familiebedrijven